Voors en tegens van het gebruik van hard geanodiseerd kookgerei

Hard geanodiseerd kookgerei is gemaakt van aluminium dat is verwerkt door een reeks elektrochemische interacties. De toevoeging van een zure chemische verbinding en elektrische lading aan het aluminium vormt een harde aluminium keramiekachtige laag en dat is wat hard geanodiseerd kookgerei duurzaam maakt – het is zelfs 30% harder dan roestvrij staal. Er zijn echter ook enkele nadelen aan het gebruik van dit materiaal voor uw kookgerei. Leer de voor- en nadelen van het gebruik van dit soort kookgerei voordat u besluit om het te kopen.

De voors

1. Sterker en duurzamer

In vergelijking met gewoon aluminium kookgerei is keukengerei van elektrochemisch veranderd aluminium sterker. Hard geanodiseerde pannen zijn ook bestand tegen deuken en deuken. Met de juiste behandeling kunnen ze jaren meegaan.

2. Ovenvriendelijk

Indien uitgerust met metalen handvatten, kunnen deze potten en pannen worden gebruikt voor het bereiden van voedsel in de oven.

3. Vereis minder olie om te koken

Omdat hard geanodiseerd kookgerei een stokbestendig oppervlak heeft, hoeft u niet veel olie te gebruiken om te koken. Toch heb je wat olie of boter nodig om het voedsel te smeren. Niet alleen is dit zuiniger, minder olie in koken is ook gezonder voor jou.

4. Gemakkelijker schoon te maken

Het anti-aanbakoppervlak maakt het gerei gemakkelijker schoon te maken. U hoeft zich geen zorgen meer te maken over verbrand of vastgeplakt voedsel. Als u vlekken of aangekoekt voedsel krijgt, breng dan een pasta van bakpoeder met warm water gedurende 30 minuten aan en was vervolgens met warm zeepwater om ze gemakkelijk te verwijderen.

5. Kook sneller

Het basismateriaal, aluminium, geleidt gelijkmatig en sneller, niet alleen naar de bodem van het keukengerei maar ook naar de zijkanten.

De nadelen

1. Duurder

De productie van een diep geanodiseerd oppervlak vereist verwerkingstijd. Het is geen wonder dat hard geanodiseerd kookgerei je meer kost dan de gewone uitgestanste potten en pannen.

2. Aluminiumvervuiling

Hoewel nog steeds onbewezen, geloven sommige experts dat wat aluminium kan uitlogen en het voedsel kan besmetten ondanks de hard geanodiseerde coating. Er wordt vermoed dat teveel aluminium in ons lichaam een ​​verband heeft met de ziekte van Alzheimer. Maar zo is paracetamol gekoppeld aan AD, en iedereen knalt deze hoofdpijn remedie op een frequente basis.

3. Zwaarder

Aluminium zelf is vrij licht; de elektrochemische coating maakt deze echter zwaarder. Wees altijd zeer voorzichtig wanneer u een hete, hard geanodiseerde pot vol voedsel bij zich heeft.

4. Niet geschikt voor het bewaren van voedsel

De deksels voor hard geanodiseerd kookgerei zijn niet ontworpen om goed te worden gesloten. Haal het voedsel onmiddellijk na het koken uit de pan om te voorkomen dat uw voedsel wordt bedorven.

5. Niet vaatwasser-vriendelijk

Het chemisch agressieve schoonmaakmiddel dat in vaatwassers wordt gebruikt, kan de aluminium coating beschadigen. De beste manier om deze gebruiksvoorwerpen te wassen is door warm water met milde zeep en een vaatdoek of zachte spons te gebruiken.



Source by Michael Danson