Veilige restaurantvloeren

Restaurants zijn bijzonder kwetsbaar voor ongevallen door uitglijden en vallen. Slip- en valongevallen zijn het duurste letsel en zijn de nummer één in uitbetaalde schadevergoedingsaanvragen van werknemers. Niet alleen loopt de werknemer risico in de keuken, maar klanten lopen ook risico omdat vetten door het bedienend personeel in de eetkamer worden gevolgd.

De meeste restaurantkeukens zijn steengroeve tegels. Steengroeve tegels zijn poreus en moeten van nature enigszins antislip zijn. Het probleem is dat na verloop van tijd … vuil en vetten zich ophopen in de poriën en uiteindelijk zelfs een steengroeve tegelvloer gevaarlijk wordt. Vaak gebruiken keukenmedewerkers dezelfde dweil om de vloeren schoon te maken en zal de vettige opbouw zich gewoon verspreiden. Er zijn tegenwoordig producten op de markt die ervoor zorgen dat die groentetegel antislip wordt. Gebruik van een goede reiniger / ontvetter zal het zo houden.

Als de vloeren in de keuken bedekt zijn met een vettige coating, zal het personeel deze vette opeenhoping volgen in de eetruimte. Vaak zijn eetgedeelte keramische tegels. Keramische tegels zijn gladder dan steengroeve tegels en daarom kunnen ongelukken gebeuren in de eetzaal. Er zijn producten gemaakt voor keramische vloeren die microscopisch chemisch etsen met de tegel. Dit is niet zichtbaar voor het oog maar verhoogt de wrijvingscoëfficiënt van de tegel. Nogmaals, dit moet altijd worden opgevolgd met een goede reiniger / ontvetter.

Documentatie van alle reinigings- en vloerbehandelingen zal helpen om te verdedigen tegen uitglijden en vallen. Veel restaurants gebruiken dagelijks een goede ontvetter, zoniet nog vaker.



Source by Lynda Logan