Op zoek naar de veiligste kookgerei? Bewaar deze 4 tips voor uw checklist

Op zoek naar het veiligste kookgerei? Bewaar deze 4 tips op uw checklist.

1. Waar bestaat uw kookgerei uit? Het meest voorkomende kookgerei bestaat uit metalen, of keramiek in grote hoeveelheden met anti-aanbaklagen of chemische glazuren en email. Deze materialen kunnen in uw voedsel uitlogen. Als u niet zeker bent over mogelijke chemicaliën die uit uw kookgerei in uw voedsel uitlogen, probeer dan de eenvoudige zuiveringszouttest onderaan deze pagina. Alle metalen zijn reactief en logen uit in voedsel, hier is een kleine lijst van deze reacties:

ALUMINIUM (in roestvrij staal en aluminium kookgerei):

Met stoom = aluminiumoxide + waterstof 2Al (s) + 3H2O (g) = Al2O3 (s) + 3H2 (g)

Met zuurstof = aluminiumoxide 4Al (s) + 3O2 (g) = 2Al2O3 (s),

Met halogenen = 2Al (s) + 3Cl2 (l) → 2AlCl3 (s) 2Al (s) + 3Br2 (l) → Al2 (s) 2Al (s) + 3I2 (l) → Al2I6 (s)

Met zuren: 2Al (s) + 3H2SO4 (aq) → 2Al3 + (aq) + 2SO42- (aq) + 3H2 (g) 2Al (s) + 6HCl (aq) → 2Al3 + (aq) + 6Cl- (aq) + 3H2 (g).

Met basen: 2Al (s) + 2NaOH (aq) + 6H2O → 2Na + (aq) + 2 [Al (OH) 4] – + 3H2 (g)

TITANIUM:

Met stoom: Ti (s) + 2H2O (g) → TiO2 (s) + 2H2 (g)

Met stikstof: stikstof 2 Ti (n) + N2 (g) = TiN (s)), I

Met water (Ti (s) + 2H2O (g) = TiO2 (s) + 2H2 (g))

Met halogenen: Ti (s) + 2F2 (g) → TiF4 (s) [white] Ti (s) + 2Cl2 (g) → TiCl4 (l) [colorless]

Met zuren en basen: 2Ti (s) + 12HF (aq) → 2 [TiF6] 3- (aq) + 3H2 (g) + 6H + (aq) Ti (s) + 2Br2 (g) → TiBr4 (s) [orange ] Ti (s) + 2I2 (g) → TiI4 (s)[donkerbruin[darkbrown[donkerbruin[darkbrown

KOPER (ROESTVRIJ STAAL):

Met zuurstof: 2Cu (s) + O2 (g) = 2CuO (s), 2Cu (s) + O2 (g) = 2CuO (s),

Met halogenen: Cu (s) + F2 (g) → CuF2 (s) [white], Cu (s) + Cl2 (g) → CuCl2 (s) [yellow-brown], Cu (s) + Br2 (g) → CuBr2 (s) [black], Cu (s) + H2SO4 (aq) → Cu2 + (aq) + SO42- (aq) + H2 (g)

Met zuren en basen: Cu (s) + H2SO4 (aq) → Cu2 + (aq) + SO42- (aq) + H2 (g)

NIKKEL (ROESTVRIJ STAAL):

Met zuurstof: 2Ni (s) + O2 (g) → 2NiO (s), Ni (s) + Cl2 (g) → NiCl2 (s) [yellow] Ni (s) + Br2 (g) → NiBr2 (s) [ yellow] Ni (s) + I2 (g) → NiI2 (s) [black] Ni (s) + H2SO4 (aq) → Ni2 + (aq) + SO42- (aq) + H2 (g),

Met halogenen: Ni (s) + Cl2 (g) → NiCl2 (s) [yellow], Ni (s) + Br2 (g) → NiBr2 (s) [yellow], Ni (s) + I2 (g) → NiI2 (s) [black],

Met zuren en basen: Ni (s) + H2SO4 (aq) → Ni2 + (aq) + SO42- (aq) + H2 (g)

Zorg er daarom bij het maken van uw keuze voor de gezondste voor dat deze is gemaakt van een inert of niet-reactief materiaal zoals 100% pure klei.

2. Hoe veilig kookt het je eten? Zoals hierboven vermeld, loopt u bij het koken met metalen of anti-aanbakpannen het risico dat de chemicaliën die worden gebruikt om ze te produceren in uw voedsel sijpelen. Dus hoe zit het met de voedingswaarde van het voedsel? Kookt u alle vitamines, mineralen en voedingsstoffen weg die uw voedsel te bieden heeft? Als je een metalen pan aanraakt, verbrand je je vingers toch? Hetzelfde gebeurt met het voedsel dat je in deze potten kookt, voedsel (vlees, planten, peulvruchten) bestaat allemaal uit weefsel, net zoals wij uit levend weefsel. Dat gezegd hebbende, als de pot hard genoeg is om je te verbranden, tast hij het voedsel op dezelfde manier aan. Dezezelfde hitte beschadigt de voedingscellen in het voedsel dat u kookt, waardoor de voedingswaarde afneemt.

Een andere factor die het verlies van voeding beïnvloedt, is stoom, het meeste conventionele kookgerei houdt geen stoom vast, sommige bieden zelfs een ventilatieopening om het te laten ontsnappen. Dit is nadelig voor uw consumptie van volledig gezonde maaltijden vanwege het feit dat veel van de voedingsstoffen in voedsel in stoom verdampen. Dat brengt ons bij onze volgende vraag …

3. Houdt het stoom op natuurlijke wijze vast? Zoals hierboven vermeld, verzegelen de meeste traditionele potten en pannen niet in stoom, maar laten ze ontsnappen. Stoom is in essentie het sap of de levensader van het voedsel dat u kookt dat verdampt doordat het wordt blootgesteld aan hoge temperaturen. Door deze damp op te vangen blijven de voedingsstoffen in het voedsel in plaats van het in de lucht te laten verdwijnen. Door de sappen in het voedsel te houden, blijft het ook vochtig en smaakvol plus nog een extra bonus maakt het de pot nog gemakkelijker schoon te maken.

4. Hoe is je pot gemaakt? Hoe uw kookgerei wordt vervaardigd, is van groot belang voor u en het milieu. Pannen gemaakt van metalen zoals staal, ijzer en aluminium worden verwerkt met chemicaliën zoals die in uw voedsel kunnen uitlogen. Bedrijven delven deze materialen vaak en dit veroorzaakt grote schade aan de planeet door ontbossing, watervervuiling.

Dus de veiligste kookgerei moeten kunnen koken zonder chemicaliën of gifstoffen uit te logen en zonder de voedingscellen ervan te beschadigen. Vergrendel stoom binnenin en maak ook zonder het milieu te schaden.



Source by Sharon Ray