Ja, u kunt uw groen in de oven stapelen

Zeer zeker! Er zijn echter enkele dingen waar u op moet letten. Als je van plan bent om de stukken glazuur te geven, is het het beste om de oven niet te veel te belasten. De kans dat de middenstukken niet zo heet vuren als de buitenranden, is te hoog. Maar als u alleen van plan bent om te schilderen en af ​​te werken, is er geen probleem als er kleine temperatuurverschillen in uw vuren zijn.

Uit mijn ervaring is het stapelen van meer dan 3 platen een grote kans dat die bodemplaat in tweeën scheurt. Bij het stapelen van platen is het het beste om kleine keramische staven tussen de platen te gebruiken om te verzekeren dat ze niet aan elkaar plakken.

Grote schotels stapelen is riskant. Ik heb met succes 2 met staven ertussen gestapeld. Een ding waar je op moet letten bij het afvuren van die grote ovale schotel is het doorzakken van de rand. Ik gebruik meestal stukken ovendeken, tenminste aan de uiteinden en halverwege de zijkanten, als ondersteuning.

Er is altijd de verleiding om mokken te stapelen, met de onderste mok ondersteboven. Dat werkt goed, maar alleen als je ervoor zorgt dat je een goede dikke laag ovenwassing hebt. Als dit niet het geval is, bestaat de mogelijkheid dat de rand van de mok aan de plank blijft kleven, waardoor een barst of kromtrekking ontstaat. Ik heb ze zo hoog als 4 gestapeld, zonder probleem.

Grote kommen moeten nog even worden bekeken. Als u niet over een goede ovenwaslaag beschikt, kunnen ze blijven kleven en een barst of kromtrekking veroorzaken. Ik heb de gewoonte om de kommen te gebruiken om een ​​lading miniatuurartikelen te bewaren. Het enige probleem daarmee is dat je ervoor moet zorgen dat je ook aan de buitenkant pakt, om kromtrekken te voorkomen. Als je meerdere kommen hebt, allemaal dezelfde vorm, kun je ze zo stapelen dat de onderste kom op zijn eigen voeten staat, terwijl de bovenste kom lip op lip past, ondersteboven. Als ze een beetje blijven kleven, houd ze stevig vast na het lossen van de oven en plaats je hand direct op de zijkant, precies aan de randen van de kommen. Ze zullen uit elkaar springen.

Zeer lange vazen ​​kunnen worden neergelegd, maar alleen als je een enorme hoeveelheid kleine voorwerpen afvuurt. Je kunt die kleinere items gebruiken om rond de vaas te verpakken, waardoor er een bed en zijsteunen van worden gemaakt.

Vroeger produceerde ik zoveel miniaturen en zeer kleine vazen ​​en potten, dat ik de oven volstrekt vastzat. Ik stapel ze ongeveer een voet diep voordat ik nog een plank toevoeg. Zolang je kijkt dat je groenwerk de elementen niet raakt, zou het goed moeten gaan.

Als het gaat om het bisque-vuren, ben ik een verspilde niet-wil-niet-persoon. Ik gebruik elke vierkante centimeter ruimte. Zeer grote kommen, zoiets als 15 “of breder, moeten worden gestut met andere stukken, gelijkmatig helemaal rond, omdat ze de neiging hebben om te kromtrekken. Er is niets dat ik leuker vind dan miniaturen in een oven laden. Ik krijg waar voor mijn geld , zeker.



Source by Judy Sims