Is het veilig om bekrast roestvrijstalen kookgerei te gebruiken?

Roestvrij staal kookgerei wordt beschouwd als een goede keuze van kookgerei voor de keuken. Het is het populairste kookgerei in Noord-Amerika. Het is zwaar, duurzaam, corrosiebestendig en gemakkelijk te onderhouden. Het wordt echter bekrast als het niet correct wordt gebruikt en verzorgd, waardoor we ons afvragen of het veilig is om bekrast roestvrijstalen kookgerei te gebruiken.

Roestvrij staal kookgerei is gemaakt van ijzer, chroom en nikkel. Wanneer schuurmiddelen worden gebruikt op een roestvrijstalen pot of pan, kan de pot of pan uiteindelijk bekrast raken. Bij het koken met een bekraste roestvrijstalen pan of pan komt er een kleine hoeveelheid ijzer, chroom en nikkel vrij in het voedsel. Het consumeren van een grote hoeveelheid ijzer kan een te hoge hoeveelheid ijzer in ons bloed veroorzaken, wat gevaar kan opleveren. De referentie-inname via de voeding vermeldt het aanvaardbare ijzergehalte bij inname voor volwassenen als 45 mg per dag. Het aanvaardbare niveau van inname van ijzer voor kinderen jonger dan veertien jaar is 40 mg per dag. De dagelijkse chroominname in de Verenigde Staten is 35 mg voor volwassen mannen en 25 mg voor volwassen vrouwen. Koken met nikkel in roestvrij kookgerei voegt geen significante hoeveelheid nikkel toe aan de dagelijkse maaltijd. Gevoelige personen kunnen echter een allergische reactie op nikkel vertonen.

Studies hebben aangetoond dat het gebruik van roestvrij, licht bekrast kookgerei geen significant risico voor de gezondheid oplevert. Er wordt gezegd dat de hoeveelheid ijzer, chroom en nikkel die vrijkomt bij het koken met de bekraste pot of pan minder is dan het percentage van de totale dagelijkse inname. Desalniettemin, als de roestvrijstalen pot of pan ernstig beschadigd is met diepe krassen of tekenen van corrosie vertoont, wordt het aanbevolen de pot of pan weg te gooien. Ernstig beschadigd met diepe krassen potten en pannen mogen niet worden gebruikt, omdat het onzeker is over de hoeveelheid ijzer, chroom en nikkel die vrijkomt tijdens het koken, en daarom aanzienlijke gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Het wordt ook aanbevolen personen die allergische reacties op nikkel hebben, het gebruik van nikkel in roestvrijstalen kookgerei te vermijden.

Het beste van alles is dat het een goede gewoonte is om bij het schoonmaken alleen een zachte doek te gebruiken om schade aan roestvrij kookgerei te voorkomen. Om de oorzaak van schade te minimaliseren, wordt voorgesteld om geen schuurmiddelen te gebruiken tijdens het wassen en vermijd het gebruik van scherp en puntig keukengerei tijdens het koken. Hoewel roestvrijstalen kookgerei veerkrachtig is, kan het zonder de juiste zorg worden beschadigd. Wanneer roestvrij kookgerei beschadigd is, zullen deze niet optimaal presteren. Een roestvrijstalen pot of pan met een met koper gecoate bodem kan bijvoorbeeld zijn goede warmtegeleiding verliezen wanneer de koperlaag wordt bekrast. Bijgevolg vermindert schade ook de levensduur en het uiterlijk van de pan of pan.

Kortom, licht bekrast roestvrijstalen kookgerei vormt geen enkel risico voor de gezondheid. Het gebruik van een lichte, bekraste roestvrijstalen pan of pan is onschadelijk, omdat bij het koken slechts een kleine hoeveelheid ijzer, chroom en nikkel wordt vrijgemaakt. Het consumeren van een klein percentage ijzer, chroom en nikkel dat lager is dan het percentage van de dagelijkse inname, draagt ‚Äč‚Äčniet significant bij aan gezondheidsproblemen. Als de pan of pan echter diep bekrast is, wordt aanbevolen de pan of pan niet te gebruiken, omdat de hoeveelheid ijzer, chroom en nikkel die vrijkomt tijdens het koken giftig kan zijn. Het is belangrijk om roestvrijstalen kookgerei op de juiste manier te gebruiken en te verzorgen. Om roestvrij kookgerei op zijn best te houden, vermijd het gebruik van schurende materialen bij het koken of schoonmaken van een roestvrijstalen pan of pan. Door dit te doen, zal het zeker schade aan de pot of pan voorkomen en daarom de duurzaamheid en levensduur verbeteren.



Source by Mimi Lou