Hoe zorg je voor je servies

Net als bij de aankoop van een product, zal de juiste behandeling en zorg voor serviesgoed het uiterlijk en de levensduur van het product verbeteren. Het volgende is een gids die je zal helpen bij deze zoektocht;

  • Na ontvangst van uw serviesgoed, zorg ervoor dat u elk item twee keer wast voor het serveren en inspecteer op chips of scheuren
  • Schraap geen restjes weg – veeg af met een papieren handdoek of een plastic / rubberen schraper
  • Metalen gebruiksvoorwerpen kunnen metaalmarkering veroorzaken
  • Was de artikelen zo snel mogelijk na gebruik
  • Het is ook raadzaam om serviesgoed apart van bestek en pannen te wassen
  • Gebruik nooit een schuurmiddel of een schuurspons, omdat dit het glazuur en eventuele oppervlakteversiering op de plaat beschadigt
  • Stapel geen vuile vaat op elkaar
  • Laat items aan de lucht drogen voordat ze worden gestapeld

Afwassen

Om voor de hand liggende redenen maakt het vak gebruik van krachtige industriële vaatwassers waarbij de nadruk ligt op korte bedieningscycli en maximale efficiëntie. Ons product is speciaal ontworpen om de ontberingen van de horeca en horeca te weerstaan, inclusief automatisch afwassen. Het is belangrijk om kennis te nemen van het volgende;

  • Aanbevolen afwasprocedures zoals uiteengezet door de fabrikant en de juiste dosering van het wasmiddel moeten strikt worden gevolgd
  • Het gebruik van een goedgekeurd reinigingsmiddel wordt aanbevolen
  • Voor een effectieve reiniging raden we aan de afwastemperatuur en de laatste spoeling in te stellen tussen 55 en 60 graden Celsius. Werken bij een hogere temperatuur om ‘serviesgoed’ goed te wassen is een duidelijk geval van overkill en schadelijk voor keramiek en trouwens, glas en bestek
  • Vervang of repareer elke plastic coating die is versleten in de rekken of manden van de vaatwasser, omdat dit kan leiden tot metalen markeringen op het serviesgoed
  • Stapel het serviesgoed apart van andere artikelen zoals bestek, pannen en glas
  • Rek de ware correct om ervoor te zorgen dat de artikelen niet tegen elkaar trillen tijdens de cyclus
  • De combinatie van een overdosis wasmiddel met een te hoge vaatwastemperatuur resulteert in een voortijdige verslechtering van de geglazuurde afwerking en eventueel aanwezige oppervlaktedecoratie. Dit heeft invloed op andere producten zoals glas en bestek, waardoor ze een doffe afwerking krijgen

Magnetron

Het product is veilig voor gebruik in magnetrons onder normale omstandigheden. Houd rekening met eventuele oppervlakteversieringen die metaal kunnen bevatten, omdat dit niet geschikt is voor gebruik in de magnetron.

Metalen markering

Dit fenomeen doet zich voor wanneer een keramisch voorwerp in contact komt met metalen oppervlakken of gebruiksvoorwerpen, waarbij de mogelijke daaropvolgende sporen van metaal op het keramische voorwerp achterblijven omdat het glazuur in veel gevallen harder is dan bepaalde staalsoorten. Ondanks zijn lelijke uiterlijk is het geen reden tot bezorgdheid, omdat het gemakkelijk kan worden verwijderd door een zacht, niet-schurend huishoudelijk reinigingsmiddel te gebruiken.

Om metaalmarkering te voorkomen, moet u het contact tussen keramiek en metaal beperken. Praktisch kan dit het volgende omvatten;

· Plaatsen van rubberen of plastic matten op de grote roestvrijstalen oppervlakken die meestal in industriële keukens worden aangetroffen. Dit kan verder worden uitgebreid tot stapelgebieden, trolleys en gootstenen. Het is ook raadzaam om een ​​rubberen slang over de uitlaat van de kraan boven de gootsteen te plaatsen. Elke plastic coating of rekken enz. Die het onderliggende metaal hebben versleten en blootgesteld, moeten worden vervangen of gerepareerd

· Zorg ervoor dat messen die bedoeld zijn voor echt snijden wanneer ze door klanten worden gebruikt scherp zijn, zodat minimale kracht wordt uitgeoefend bij het uitvoeren van deze functie

· Gebruik minimaal bestek van hoogwaardig staal. Een deel van het bestek dat tegenwoordig wordt gebruikt, is gemaakt van laagwaardig staal, dat zacht van aard is en de kans op metaalmarkering verhoogt



Source by Alan D Clarke