Hoe veilig is uw kookgerei – gezondheids- en veiligheidsfuncties

Met het brede assortiment potten en pannen om uit te kiezen, is het kopen van een geen eenvoudige taak. Tegenwoordig is het niet genoeg om esthetiek, duurzaamheid, onderhoud en waar voor uw geld te vergelijken met uw budget. Omdat iedereen zeer gezondheidsbewust is en meer kennis heeft van gezondheidskwesties, willen moderne koks graag weten van welk soort materialen hun kookgerei is gemaakt en of het van invloed is op hun gezondheid. Hoe veilig zijn roestvrijstalen kookgerei, gietijzer of het antikleef kookgerei, of zelfs het hard geanodiseerde antikleef kookgerei? Zullen de materialen tijdens het koken in het voedsel uitlogen en onze gezondheid beïnvloeden?

Aluminium is lichtgewicht, een goede warmtegeleider en is niet duur. Het nadeel is echter dat het zowel warmte als zuur is. reageert met het metaal en u kunt sporen van aluminium in uw voedsel vinden, vooral tijdens langzaam sudderen van voedsel. Als je aluminium potten hebt, zorg er dan voor dat je ze niet gebruikt om zeer zure of zoute gerechten, zoals tomaten of zuurkool, voor lange periodes tegelijk te koken. Het bewaren van gekookt voedsel in aluminium potten, vooral versleten of ontpitte potten, wordt ook niet aangemoedigd omdat aluminium nog steeds in het voedsel kan uitlogen. Volgens het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Service wordt er echter zeer weinig aluminium door aluminium kookgerei in uw lichaam opgenomen.

Aluminium kookgerei dat is behandeld, wat resulteert in een laag aluminiumoxide op het oppervlak, is in de volksmond bekend als hard geanodiseerd kookgerei. Dit soort kookgerei is duurzaam, kleeft niet, is krasbestendig en reageert tijdens het koken niet op voedsel. Het geleidt warmte goed en is zelfs duurzamer dan roestvrijstalen kookgerei, maar het kan duur zijn.

Koper is een goede warmtegeleider en kan zich gemakkelijk aanpassen aan temperatuurveranderingen. Maaltijden die nauwkeurige temperatuurregeling vereisen, koken het beste in koperen kookgerei. Koperen kookgerei wordt geleverd met een dunne laag tin of roestvrijstalen coating op het oppervlak, om te voorkomen dat koper in het voedsel uitlekt. Nikkel wordt soms gebruikt als coatingmateriaal en kan allergische reacties veroorzaken bij mensen die gevoelig zijn voor dit metaal. Koper dat in grote hoeveelheden wordt ingenomen, kan gevaarlijk zijn voor onze gezondheid.

De roestvrijstalen voering gaat de levensduur van het kookgerei mee, maar de tinvoering moet regelmatig worden vernieuwd, omdat deze door langdurig gebruik en hoge hitte kan worden weggesleten. Zuur voedsel dat lange tijd in koperen kookgerei wordt bewaard, kan sporen van het voeringmetaal in het voedsel veroorzaken. Dit kan misselijkheid en diarree veroorzaken. Naast dat ze moeilijk te gebruiken zijn vanwege het zware gewicht, zijn ze ook duur en moeten ze regelmatig worden gepolijst, niet alleen om het gloeiende oppervlak te behouden, maar ook om giftige verdigrisafzettingen op het oppervlak te verwijderen. Schuren veroorzaakt krassen.

Gietijzeren kookgerei wordt het best gebruikt voor het langzaam koken van voedsel omdat het langzaam en gelijkmatig kookt. Onderhoud is niet eenvoudig omdat het zwaar is en gemakkelijk roest, als het niet goed en grondig gedroogd is na gebruik. IJzer loogt tijdens het koken in voedsel, wat een onaangename smaak veroorzaakt en wordt helemaal niet aanbevolen voor mensen die lijden aan hemochromatose (iemand die de neiging heeft ijzer in het bloed op te hopen.) Om een ​​antiaanbaklaag voor uw ijzeren kookgerei te maken, breng op smaak Het met plantaardige olie, en plaats voor een paar minuten in de oven.

Geëmailleerd, glas en keramiek kunnen een beroep doen op degenen die bezorgd zijn over metaalvervuiling door hun kookgerei. Email is eigenlijk een stof van glas, is inert en reageert niet met voedsel. De meeste gezondheidsproblemen houden verband met de kleine componenten die worden gebruikt bij de productie of het ontwerp, waaronder lood.

Glaskeramiek, hoewel een slechte warmtegeleider, kan warmte heel goed vasthouden. Het is veilig voor gebruik in de magnetron en heeft geen probleem met extreme temperatuurschommelingen. Geglazuurd keramisch kookgerei, met zijn gladde afwerking, is gemakkelijk schoon te maken en indien vervaardigd volgens strikte en effectieve productiecontroles, kan het lekken van lood op voedsel voorkomen. Het kan tot een vrij hoge temperatuur worden verwarmd. Als het bewaren van voedsel in keramische producten resulteert in kalkachtige grijze resten op het glazuur, dan vertoont dit een inferieure kwaliteit en is het beter om het niet te gebruiken voor verdere kookdoeleinden, om te voorkomen dat het samen met het voedsel wordt gebruikt.

Roestvrij staal kookgerei is zeer populair vanwege hun duurzaamheid en weinig onderhoud. Uitloging van nikkel en chroom uit roestvrij kookgerei is niet op een alarmerend ongezond niveau. Hooguit kan nikkel allergische reacties veroorzaken op mensen met een dergelijke allergie.

Pannen met antiaanbaklaag en tefloncoating zijn eenvoudig te reinigen en hebben weinig olie nodig om te koken, aantrekkelijk voor de gezondheidsbewuste personen. Het nadeel is dat het gemakkelijk krast en beschadigt, vooral als het wordt gebruikt met metalen gereedschappen met scherpe randen. De coatings kunnen na zwaar gebruik loskomen en in het voedsel terechtkomen en vervolgens in uw maag. Als een lege anti-aanbakpan wordt verwarmd tot een hoge temperatuur van 350 graden C of 650 graden F, kunnen giftige dampen vrijkomen uit de coating.

De nieuwste toevoeging aan de antikleef kookgerei familie is het milieuvriendelijke, groene antikleef kookgerei. Dit type kookgerei wordt geleverd met een antikleefoppervlak dat vrij is van giftige chemicaliën en maakt gebruik van meer gerecyclede materialen, zoals de koelblijvende geklonken roestvrijstalen handgrepen gemaakt van 70 procent gerecycled roestvrij staal van de Cuisinart-set voor groenwaren.



Source by Karen Li