Gezond koken begint met Pure Clay Cookware, ontdek hoe?

Echt gezond koken betekent voedsel koken op een manier waarbij alle voedingsstoffen intact blijven en het vrij is van allerlei gifstoffen. Om dit te bereiken, zou de eerste stap natuurlijk het kiezen van de juiste ingrediënten zijn – volledig natuurlijk, organisch, onbewerkt en rijk aan voedingsstoffen. De tweede stap is nog belangrijker – deze ingrediënten op de juiste manier koken.

De meeste mensen zijn goed in het kiezen van gezonde ingrediënten, maar niet iedereen gebruikt het gezondste kookgerei – degene die 100% niet-toxisch is en delicate voedingsstoffen behoudt door te koken met voedselvriendelijke warmte. Het moet ook de stoom vergrendelen die het voedsel verlaat, omdat deze stoom in water oplosbare voedingsstoffen is.

Onze voorouders gebruikten pure kleipotten om te koken, geen wonder dat ze een leven leefden met veel minder gezondheidsproblemen dan wij. Tegenwoordig worden conventioneel kookgerei van metaal en keramiek veel gebruikt voor het koken, wat ons uiterst schadelijk voor de gezondheid maakt. Metalen en keramiek logen tijdens het koken metalen en chemische gifstoffen uit die reageren met voedingsstoffen van voedsel en vormen verbindingen die zich in het lichaam ophopen. Wanneer dit gedurende een lange periode blijft gebeuren, beïnvloedt het het lichaam op cellulair niveau en begint het organen te beschadigen. Dit draagt ​​bij aan het veroorzaken van veel voorkomende ziekten zoals diabetes, hartproblemen, bloeddruk en levensbedreigende ziekten zoals kanker. Dit is waarschijnlijk de reden dat de rijkste mensen geconfronteerd worden met de meeste gezondheidsproblemen, want ze hebben toegang tot het duurste kookgerei gemaakt van keramiek en antikleef kookgerei met schadelijke coatings.

Gelukkig is het nog steeds mogelijk om kookgerei te krijgen dat net zo gezond is als dat van onze voorouders. Ongeglazuurd kookgerei gemaakt van volledig natuurlijke pure klei kookt voedsel zonder het te vervuilen en alle voedingsstoffen te behouden. & # 39; Niet geglazuurd & # 39; omdat alle soorten glazuur en email vol chemicaliën zitten die het eten tijdens het koken vergiftigen.

Zuivere klei is de beste kwaliteit klei, ook bekend als primaire klei die wordt geoogst uit onbewapend en niet-geïndustrialiseerd land na het testen van monsters op alle soorten toxines. Na het verkrijgen van de grondstof is de volgende stap het maken van kookpotten zonder chemicaliën te gebruiken. Elk gemechaniseerd proces zou het gebruik van chemicaliën vereisen, dus de beste manier om potten en pannen van pure klei te maken, is door de ouderwetse methode te gebruiken om klei op een pottenbakkerswiel te gooien en bekwame handen te gebruiken om er bruikbare potten van te maken. Het proces is vervelend, maar is de moeite waard omdat dit de enige manier is om het gezondste kookgerei te maken.

De aldus gemaakte pot is vrij van gifstoffen en houdt de voedingsstoffen van het voedsel intact, zodat u het gezondste en meest voedzame voedsel krijgt telkens wanneer u kookt in een pure kleipot!



Source by Sharon Ray