Elementen die uit uw kookgerei en de wanorde komen die ze in het lichaam veroorzaken

Ondanks het volgen van een gezonde levensstijl, worden mensen ziek en worden ze geconfronteerd met allerlei gezondheidsproblemen, en de lijst is te lang om hier te vermelden! Dit is een serieus probleem waarmee mensen overal ter wereld worden geconfronteerd en we moeten onderzoeken wat we verkeerd doen.

Naast verontreinigende stoffen die in het milieu aanwezig zijn, is er een belangrijke oorzaak voor toxines die ons lichaam binnendringen, die vaak onopgemerkt blijft – de toxines die uit kookgerei uitlogen. Alle metalen zijn reactief van aard en logen metaalionen uit die reageren met voedingsstoffen op kooktemperatuur. Ze besmetten het voedsel en als je dit soort voedsel regelmatig eet, blijven de gifstoffen zich ophopen in je lichaam en veroorzaken ze schadelijke veranderingen in cellen, weefsels en lichaamsorganen, en veroorzaken ze gezondheidsproblemen.

Het is belangrijk om te begrijpen welke elementen uit verschillende soorten kookgerei lekken en hoe ze ons lichaam beïnvloeden:

1. Titanium

Titanium wordt vaak als niet-reactief beschouwd, wat een misvatting is. Hier is een lijst van enkele elementen waar Titanium (Ti) op ​​reageert:

Zuurstof: Ti (s) + O2 (g) → TiO2 (s),

Stikstof: 2Ti (s) + N2 (g) → TiN (s),

Water: Ti (s) + 2H2O (g) → TiO2 (s) + 2H2 (g),

Het reageert ook met de aanwezige voedingsstoffen als â € ¯halogenenâ € ¯achtigâ € ¯jodium, broom, fluor en chloor die meestal in verpakte levensmiddelen worden aangetroffenâ € ¯en ookâ € ™ met zuur voedsel. Dit is de reden waarom het niet het beste materiaal is voor het maken van kookgerei.

2. roestvrij staal

Roestvrij staal bestaat uit een combinatie van verschillende metalen zoals ijzer, nikkel, chroom, molybdeen, koolstof etc.â € ¯ die allemaal giftig zijn in het lichaam. Nikkel alleen kan bijvoorbeeld nierdisfunctie, lage bloeddruk, spiertrillingen, mondkanker, huidproblemen enz. Veroorzaken.

3. aluminium

Studies hebben aangetoond dat er een sterk verband bestaat tussen aluminium en de ziekte van Alzheimer. Chronische aluminiumblootstelling heeft direct bijgedragen aan leverfalen, nierfalen en dementie (Arieff et al., 1979). Andere gezondheidsproblemen waarmee mensen worden geconfronteerd als gevolg van een hoge aluminiumconcentratie in het lichaam zijn koliek, convulsies, slokdarmontsteking, gastro-enteritis, nierbeschadiging, leverdisfunctie, verlies van eetlust, verlies van evenwicht, spierpijn, psychose, kortademigheid, zwakte en vermoeidheid ( ATSDR 1990).

4. Non-stick kookgerei

Een synthetische chemische stof genaamd perfluoroctaanzuur (PFOA) wordt vaak gebruikt in antiaanbaklagen. Bij verhitting komen giftige dampen vrij die een schadelijk effect kunnen hebben op hersenen, prostaat, lever, thymusnier en hypofyse.

5. Keramisch kookgerei

Keramiek is het tweede meest populaire kookgerei dat na metalen wordt gebruikt. Het is gemaakt van vele metalen, mineralen en chemicaliën zoals barium, cadmium, chroom, kobalt, lood, lithium, nikkel, selenium en vanadium, siliciumdioxide, veldspaat, siliciumcarbide, magnesiumoxide, petaliet (een erts van lithium). Keramisch kookgerei is verder bedekt met glazuur en email – meer chemicaliën waaronder lood en cadmium. Al deze metalen en chemicaliën zijn mild tot zeer giftig en mogen idealiter nooit in contact komen met voedsel.

6. Puur klei kookgerei

Pure Clay is ongeglazuurde primaire klei die wordt geoogst uit onbewapende en niet-geïndustrialiseerde landen. Dit volledig natuurlijke materiaal is vrij van metalen of chemische gifstoffen – gelukkig! De wortels van het gebruik van pure klei als grondstof gaan terug naar onze eerste voorouders toen mensen alleen kleipotten gebruikten om voedsel te koken. Dit materiaal is getest op alle soorten verontreinigingen en is 100% niet-toxisch gebleken. Als u voedsel in een inert materiaal wilt koken, is dit precies het kookgerei waarin u moet koken!

Hoe te weten of u het juiste kookgerei gebruikt?

Het is niet mogelijk om te weten of een bepaalde pan of pan uw voedsel verontreinigt tijdens het koken door er alleen naar te kijken, of door de vellen te wrijven die commercieel worden verkocht voor het testen van lood, enz. Op andere oppervlakken. Dit is waar deze thuistest van pas komt:

De alkalische bakpoeder test kan de toxiciteit van uw kookgerei controleren. Omdat het meeste voedsel – minstens 80% daarvan – alkalisch is, simuleert het gebruik van bakpoeder het koken van voedsel in de pot. Het enige dat je nodig hebt is wat water en bakpoeder:

  1. Kook 1 glas water in een pot, voeg als het begint te koken 1/2 theelepel bakpoeder toe. Kook nog 5-7 minuten. Zet de kachel uit.
  2. Wacht tot het voldoende is afgekoeld om het water te proeven (neem een ​​slokje). Als je metalen proeft, is dat wat je eet! Als water een rubber / verf heeft, smaakt dit de chemicaliën uit glazuur / glazuur.

Roer ter controle 1/2 van het zuiveringszout door 1 glas water en neem een ​​slokje – je proeft alleen het zuiveringszout.

Bij het testen van verschillende soorten kookgerei, alleen de potten gemaakt van puur klei loog niet. Dit maakt duidelijk dat kookgerei van zuivere klei 100% inert en niet-reactief is – een feit dat bekend staat bij de gezonde en langlevende ouden!



Source by Sharon Ray