Barbecue schoonmaken eenvoudig gemaakt

In het begin van het jaar laat een reis door de tuin ons kijken naar de overblijfselen van outdoor-kookactiviteiten van vorig jaar. Vaak worden onze grills buiten gelaten in de elementen, onbedekt, en in veel gevallen hebben ze veel betere dagen gekend.

Het is deze tijd van het jaar dat we beginnen na te denken over het koken van ons favoriete barbecue-eten buiten tijdens de warmere maanden met onze vrienden en familie, maar voordat we klaar zijn om te beginnen met het gooien van houtskool en vuur-aanstekers op de barbecue, is het tijd om te draaien onze aandacht voor het schoonmaken van onze kookapparatuur om dingen hygiënisch te beginnen.

BBQ reinigingsmethoden

Draad borstelen

Een stijve staalborstel is een enorme hulp bij het reinigen van uw grill. Geef uw rek eenvoudig voor en na elk gebruik grondig schoon. Als u olie hebt gebruikt om uw rek te coaten, moet het schoonmaken van de grill eenvoudig zijn met een borstel alleen. Borstels met messing haren zijn vooral goed voor het reinigen van met porselein gecoate grills, omdat ze het porselein niet beschadigen.

Grillstenen

Grillstenen zijn speciaal ontworpen om vet en vast voedsel van uw grill te krijgen. Ze zien eruit als een grote puimsteen met een handvat om het schrobben te vergemakkelijken en is ook een uitstekende warmteconvector zoals vulkanisch gesteente, keramische tegels enz. Het belangrijkste verschil met een grillsteen is dat deze geen gaten heeft en vanwege deze functie , het vermindert de kans op opflakkeringen en slecht koken aanzienlijk. Grillstenen zijn bestand tegen ongelooflijke hitte, tot 2000 graden Fahrenheit. Grillstenen zijn ideaal voor gebruik op de meeste vormen en maten grill omdat het stenenontwerp het mogelijk maakt om met bijna elk grillformaat te werken.

Afbranden

Dit is een van de meest voorkomende methoden voor het reinigen van barbecueroosters / -roosters. Het enige dat u hoeft te doen, is uw barbecue aan laten staan ​​nadat al uw voedsel is verwijderd. Nadat u dit ongeveer een kwartier hebt gedaan, laat u de grill ongeveer 5 minuten afkoelen en gebruikt u een oude troffel of een vlak stuk metaal en schraapt u voorzichtig beide kanten van de grill om het kleverige harde residu te verwijderen. Houd er rekening mee dat keramische grills zeer gemakkelijk kunnen worden beschadigd als te veel kracht wordt uitgeoefend met scherpe voorwerpen, dus wees voorzichtig met uw keuze van gereedschap.

Als u een oud metalen keukengerei, zoals een ei-flipper, hebt, zijn dit ideale hulpmiddelen om het werk veiliger en gemakkelijker te maken.

U moet echter oppassen dat deze methode niet door de grillfabrikant wordt verboden, zodat u niet per ongeluk uw garantie ongeldig maakt.

Zorg voor uw eigen veiligheid als u deze methode gebruikt door een geschikt paar wanten of gespecialiseerde hittebestendige handschoenen te dragen.

Inweken

Als al het andere faalt, zal het laten weken van uw grillrekken in warm water helpen hardnekkig vuil en voedselresten los te maken. Dit kan goed zijn om de randen van uw rekken, die vaak moeilijk te schrobben zijn, echt schoon te krijgen.

De grill oliën

Een goede manier om de pijn van het schoonmaken van een barbecue te verminderen, is om te voorkomen dat het ergste residu in de eerste plaats aan de grill blijft kleven. Bedek hiervoor je rek met een laag olie voordat je begint te koken. Dit helpt je om te voorkomen dat je voedsel verbrandt en aan de grill blijft plakken en maakt het schoonmaken van de grill achteraf ook veel gemakkelijker. Vergeet niet om alleen olie op een koude grill te spuiten. Spuiten op een vuur of hete grill zal de olie doen opbranden en kan ernstig letsel veroorzaken.

Stoomreiniging

Als u uw barbecue het hele jaar door meerdere keren gebruikt, waarom dan niet investeren in een stoomreiniger? Dit versnelt de tijd die nodig is om uw barbecue schoon te maken na gebruik en kan inderdaad zeer effectief zijn; daarom als u het schrobben beu bent om het BBQ-residu te verwijderen, kan een investering in een stoomreiniger zeer nuttig en tijdbesparend zijn.

Wanneer je klaar bent met het koken van je eten, week je een oude krant in water en plaats je deze op je verwarmde grill met het deksel goed gesloten. Open na ongeveer drie kwartier het deksel en veeg het residu weg. Laat de krant niet te lang op het grillrek liggen, want deze zal uitdrogen en nog meer werk voor u creëren.

Preventieve maatregelen om uw BBQ schoon te houden

Gebruik een hoes op uw barbecue

De nummer één manier om uw barbecue schoon te houden, is door eenvoudig een hoes te kopen of te maken om op uw apparaat te plaatsen wanneer deze niet in gebruik is. Om uw barbecue wat bescherming tegen de elementen te geven, is het een goed idee om het af te dekken met een plastic vel, of bij voorkeur een fabrikantenhoes die speciaal is ontworpen om het werk goed te doen, omdat ze over het algemeen een strakkere pasvorm hebben en effectiever zijn.

Tijdens de wintermaanden kunt u de grill ook verwijderen en op een droge plaats bewaren, weg van het vocht en de elementen. Dit verlaagt de snelheid waarmee roest ontstaat, en u profiteert hier het meest van in combinatie met de bovengenoemde oliemethode.

Dit helpt om roest te remmen gedurende de maanden dat uw barbecue niet regelmatig wordt gebruikt.

De folie “tray”

Nu je de basis hebt om de grill te reinigen, moet je je aandacht nu richten op het reinigen van de binnenkant van de barbecue.

Na verschillende toepassingen, is er een behoorlijke hoeveelheid smurrie over aan de onderkant die niet bijzonder heeft geprofiteerd van het buiten worden gelaten in de elementen. Na verloop van tijd kan deze opbouw onhygiënisch worden en een extra klus voor je om mee om te gaan.

Houtskoolgrills lijden hier het meest onder, en de beste manier om ermee om te gaan zonder veel geld uit te geven, is om eerst de binnenkant van de barbecue goed schoon te maken door eerst het harde en droge residu te verwijderen met een oude stoffer of een borstel (iets dat allemaal van ons zou ergens in de garage moeten zijn), en dan het vastzittende vuil van de randen van de grill verwijderen met algemene huishoudelijke schoonmaakmiddelen. Er zijn veel specifieke BBQ-reinigers beschikbaar, hoewel deze twee of drie keer zoveel kunnen kosten als gewone huishoudelijke schoonmaakmiddelen. Probeer ze gerust eens, maar uit ervaring weten reguliere schoonmakers de taak adequaat uit te voeren.

Spuit eenvoudig op een behoorlijke hoeveelheid vloeistof en laat het ongeveer 10 minuten goed intrekken, en verwijder vervolgens voorzichtig het ergste van de opeenhoping met een plastic schraper. Als je zover bent, ben je klaar om in de keukenfolie te liggen.

Gebruik keukenfolie van behoorlijke kwaliteit, hoe dikker hoe beter, en drievoudig in lagen en draai de randen om zodat het op een dienblad lijkt. Plaats dit op de bodem van uw grill en voeg vervolgens ongeveer een kwart inch diepe laag zand toe. Dit zal helpen om het vet en overtollige sappen te absorberen die tijdens het koken uit de grill komen en maakt je leven op de lange termijn VEEL gemakkelijker.

Verwijder na meerdere keren gebruik de hele lade en gooi deze weg. Geef de binnenkant van de grill een snelle borstel en veeg, en plaats een andere van uw zelfgemaakte foliedienbladen om uw BBQ schoon te houden voor de volgende paar toepassingen.

Als u het niet erg vindt om wat extra geld uit te geven, kunt u een bakje voor cateringfolie gebruiken en het na elke paar keer weggooien … gebruik gewoon gezond verstand en gooi het weg wanneer het voorbij zijn best lijkt.

Een andere tip die je kunt proberen, is om overgebleven koffie op de grill te schenken. Afnemen met een droge doek. Voor een echt goede reiniging, spuit je de grill in met je gewone ovenreiniger en laat je hem een ​​nacht in een plastic vuilniszak liggen. Slang het naar de volgende dag, en je zou een glanzende grill moeten hebben die klaar is voor gebruik.

Je kunt ook azijn of afwaslotion aan het water toevoegen voor extra reinigingskracht.

Een andere veelgebruikte manier om de grill te reinigen, is om de grill eenvoudig in het zand te wrijven. Hierdoor wordt het grootste deel van het vet verwijderd, etc. Spuit de grill af nadat u dit hebt gedaan. Afhankelijk van hoe aangekoekt de grill is, moet je dit proces misschien 2 of 3 of keer herhalen, maar het is de moeite waard.

Gaskranen worden vaak moeilijk te gebruiken tijdens de koudere maanden, waardoor plastic knoppen barsten en in het ergste geval breken. Verwijder de plastic knoppen en spuit het gebied met een lichte olie om ze los te maken. U kunt ook proberen een kleine hoeveelheid machineolie te gebruiken voor elke kraan en deze vervolgens afdekken met een licht vet om te voorkomen dat de olie ontsnapt.

Als een of meer van uw branders geen sterke blauwe vlam produceren, kan dit komen doordat een gasstraal verstopt is geraakt.

Als u de brander uit de barbecue tilt, ziet u kleine koperen mondstukken die venturis worden genoemd. Deze zijn als een kleine verhoogde moer met een klein gaatje erdoorheen. Ze kunnen eenvoudig worden verwijderd met een kleine sleutel. Als u de verstopping niet kunt verwijderen, koop dan nieuwe spuitdoppen bij een gespecialiseerde leverancier.

Insecten nestelen meestal in venturis wanneer ze niet in gebruik zijn en de openingen kunnen geblokkeerd raken. Gebruik een venturiborstel om de openingen van de venturi’s schoon te maken. Als je je grill lange tijd niet zult gebruiken, overweeg dan om wat venturi-afdekkingen te gebruiken om te voorkomen dat er iets in komt.

Sluit de gastoevoer weer aan en controleer de verbindingen door ze te coaten met een 1: 1 mengsel van afwasmiddelvloeistof en water. Eventuele tekortkomingen in de gastoevoer worden op dit moment gemakkelijk gedetecteerd en u weet dat u iets moet doen om het te repareren. U kunt beginnen door de verbindingen aan te halen of de afdichtingen te vervangen, en als dit niet werkt, moet u de defecte eenheid vervangen volgens de instructies van de fabrikant of terugsturen naar uw plaatselijke servicecentrum.

Barbecues met houten karren kunnen in fijne fel worden bewaard door ze eenmaal per jaar opnieuw te oliën. Het enige wat u hoeft te doen, is de trolley zachtjes schuren met wat grof papier en vervolgens een geschikte meubelolie of een speciaal samengestelde barbecue-trolleyolie gebruiken. Hierdoor worden niet alleen olievlekken op de bovenkant van uw trolley doorweekt, maar worden ook nieuwe vlekken voorkomen.

Vulkanische rotsen hebben ook zorg nodig, als je ze gebruikt. Zorg ervoor dat je ze elk jaar schoonmaakt of vernieuwt, omdat ze altijd verstopt raken met vet en olie. Vergeet niet om het oude zand uit de lekbak weg te gooien, de bak schoon te maken en een hoeveelheid bakolie te geven voordat u hem bekleedt met aluminiumfolie. Plaats nieuw gewassen zand op de folie om het schoon te houden.

Als je vulkanische rotsen tekenen van barsten vertonen, kun je ze vervangen. Je kunt overwegen ze te vervangen door porseleinen briketten. Deze schijfvormige “rotsen” zijn minder poreus dan vulkanische rotsen en ze zijn aanzienlijk gemakkelijker schoon te houden.

Als u in de buurt van de zee woont of in een gebied met een hoge zout-luchtdichtheid, moet u er rekening mee houden dat u extra tijd en voorzorgsmaatregelen moet nemen om ervoor te zorgen dat uw grill niet onnodig wordt blootgesteld aan de elementen die onveranderlijk leiden tot falende componenten en Roest.

Was het buitenoppervlak regelmatig met zoet water en droog het meteen af ​​voor het beste resultaat.



Source by Steven Aucoin