8 dingen die een gezonde Dutch Oven voor u kan doen

Als je een gezonde kok bent en de juiste Nederlandse oven in je keuken hebt, zijn de mogelijkheden eindeloos. Een Nederlandse oven is een zeer nuttig stuk kookgerei en kan worden gebruikt om een ​​aantal gerechten te bereiden. Het hebben van een enkel kookgerei voor het koken van meerdere soorten voedsel is niet alleen handig, maar het bespaart ook veel geld – u hoeft niet langer een breed scala aan kookgerei te kopen om verschillende recepten te proberen. Maar zoals vermeld in de eerste regel van dit artikel, moet u de juiste hebben.

De gezondste keuze zou een pure klei-Nederlandse oven zijn, omdat deze bepaalde functies heeft die geen ander heeft. Wilt u controleren of de uwe de juiste is? Laten we kijken of het de volgende 8 dingen kan doen:

1. Natuurlijk non-stick

Het wordt van nature non-stick wanneer het goed gekruid is (een paar keer gebruikt). Het begint af te weren dat voedsel zonder giftige coating aan de muren blijft kleven. Het is gemakkelijker schoon te maken door met schoon water te schrobben zonder zeep of schoonmaakmiddel.

Metalen en keramische kookgerei hebben giftige coatings nodig om ervoor te zorgen dat ze niet kleven en voedsel tijdens het koken besmetten.

2. ademend

De wanden van pure klei zijn semi-poreus, ze laten zuurstof gemakkelijk door, zodat het voedsel met voldoende zuurstof kookt. Het effect kan worden gevoeld in de vorm van een betere smaak en aroma van gekookt voedsel. Geen ander kookgerei heeft dit vermogen.

3. Kan zowel op het fornuis als in de oven worden gebruikt

Het kan zowel op het fornuis als in de oven worden gebruikt – allemaal dankzij de grondstof. Dit maakt het mogelijk om één kookpot te hebben voor alle soorten koken. Conventionele hebben deze functie NIET.

4. Houdt voedsel 5-6 uur warm zonder de hitte aan te zetten

Zuivere kleipotten houden grote warmte vast – ze houden het voedsel na het koken 5-6 uur warm. Hierdoor hoeft het voedsel niet elke keer te worden verwarmd en opnieuw te worden verwarmd. Soms blijft het voedsel koken, zelfs nadat de warmtebron is uitgeschakeld, zodat het energie bespaart. Ooit gehoord van een metalen pot die hetzelfde doet? Integendeel, ze verliezen behoorlijk snel warmte zodra je stopt met verwarmen.

5. Kookt voedsel zonder voedingsstoffen te vernietigen

Sommige delicate maar essentiële voedingsstoffen zoals complexe koolhydraten, flavonoïden enz. Worden vernietigd door de extreme hitte van metalen en keramiek. Maar wanneer gekookt met zachte ver-infraroodwarmte van pure klei, blijven ze intact. Wanneer het lichaam regelmatig wordt gevoed met voedsel dat rijk is aan voedingsstoffen, voelt u zich energieker.

6. Behoudt in water oplosbare voedingsstoffen als stoom

De in water oplosbare voedingsstoffen die tijdens het koken als stoom aanwezig zijn, komen vaak vrij via de ventilatieopeningen in de deksels van metalen / keramische potten. Zuivere kleipotten verwerken deze stoom op unieke wijze door deze aan de binnenkant van het deksel te laten condenseren (waar de temperatuur relatief lager is). Het blijft tijdens het koken in het voedsel vallen, in plaats van volledig verloren te gaan. Dit is niet minder dan een zegen omdat het lichaam deze in water oplosbare voedingsstoffen niet kan opslaan en de enige manier om deze regelmatig te krijgen is door voedsel.

7. 100% niet-giftige grondstof

De grondstof die in uw Nederlandse oven wordt gebruikt, bepaalt in hoge mate de gezondheid van uw voedsel. Terwijl metalen en keramiek gifstoffen uitlogen en voedsel besmetten tijdens het koken, is pure klei van nature inert en loogt niet. Als gevolg hiervan is het voedsel dat in pure klei is gekookt, vrij van enige vorm van metaaltoxine. De zuiverheid van pure klei is bewezen door laboratoriumtests en het kan ook thuis worden getest met behulp van een alkalische bakpoeder-test voor uitloging.

8. Echt groen in maken, gebruiken en wegwerpbaarheid

Het is niet alleen goed voor de gezondheid van ons voedsel, maar ook voor de planeet. Van het oogsten van grondstoffen tot het maken van het eindproduct, er komt nooit enig bijproduct vrij dat het milieu op enigerlei wijze kan schaden. Ze zijn volledig biologisch afbreekbaar en kunnen gemakkelijk worden weggegooid aan het einde van hun nuttige levenscyclus.

Integendeel, het maken van metalen en keramische Nederlandse ovens veroorzaakt in elk stadium nadelige gevolgen voor het milieu. Hun giftige bijproducten vervuilen de natuurlijke hulpbronnen en hebben invloed op de natuur. Het is ook nog steeds een uitdaging om ze weg te gooien omdat ze het milieu vervuilen waar ze ook zijn.

Als de jouwe een of meer van deze functies mist, mis je echt veel van een echt gezond, niet-giftig en groen kookgerei. Stop met het schaden van de gezondheid van uw gezin en de planeet EN schakel over naar pure klei Hollandse oven om alle voordelen te ervaren die het te bieden heeft.



Source by Sharon Ray